Kruidenwegen klassikaal

Bij de klassikale variant van De Kruidenwegen hebben we twee verschillende opties

  • Complete cursus met anatomielessen, pathologielessen, kruidenleer, verzorging van de kruiden en het maken van recepten.
  • Cursus zonder de anatomielessen of de pathologielessen, speciaal voor studenten die deze vakken al beheersen door studie en/of werk. Een variant voor zorgprofessionals, waarbij er extra aandacht wordt gegeven aan kruiden aanbieden en gebruiken voor mogelijke cliënten.

 

De Kruidenwegen

Bij de klassikale Kruidenwegen hebben we één zondag per maand theoretisch les en praktijkles. In de ochtend behandelen we anatomie, ziekteleer en hoe kruiden te verwerken. We starten de dag met in de tuin de kruiden te bestuderen en 's middags maken we kruidenrecepten zoals zalf, tinctuur, crème, siroop, enzovoorts. Behalve kruidenrecepten maken we ook "zero-waste" producten, van kaarsen tot tandpasta.

Aan het einde van de dag vatten we de dag samen. Alle kruiden die we behandelen hebben we in gedroogde vorm, dus de studenten hebben, naast koffie, de mogelijkheid om allerlei kruiden te proeven in de thee.

Uiteraard neemt iedereen mee wat zij die middag gemaakt hebben. Daarnaast krijgen de studenten enkele van de behandelde kruiden als zaad mee voor in de tuin of op het balkon.

Verschil met de schriftelijke variant

Bij de schriftelijke variant kan je je elke maand aanmelden of afmelden. Bij de klassikale variant schrijf je je in voor een heel jaar. Doordat de onkosten hoger zijn is het lesgeld ook hoger dan voor de schriftelijke cursus.

Tijden: één zondag per maand, van 10:00 - 15:15. Inloop vanaf 9:45.  11 maanden van augustus t/m juni. In augustus krijg je je rooster.

Kosten: 45 euro per maand, 450 euro voor 11 maanden indien je het in één keer overmaakt. 40 euro draagkrachtkorting. Studiebeurs nodig? Lees hier meer over.

 

De Kruidenwegen voor de zorgmedewerkers

De Kruidenwegen voor de zorg volgt ongeveer de Kruidenwegen zoals hierboven beschreven. De theorie in de ochtend is zonder anatomie of pathologie (ziekteleer). We behandelen meer kruiden en richten ons op de inzet hiervan en het herkennen van deze kruiden. Deze variant is specifiek voor zorgprofessionals of mensen die al een (para)medische studie hebben gehad: tijdens de lessen gaan we er vanuit dat bijvoorbeeld de werking van de spijsvertering niet behandeld hoeft te worden en dat we gelijk de kruiden voor de spijsvertering kunnen behandelen.

Tijden: één zaterdag per maand, van 10:00 - 15:00. Inloop vanaf 9:45. 

Gezien de meeste mensen die in de zorg werken, een wisseldienstrooster hebben, plannen we met de groep op de eerste lesdag in augustus de verdere 11 lessen, binnen de mogelijkheden van het Centrum.

Kosten: 45 euro per maand, 450 euro voor 11 maanden indien je het in één keer overmaakt. 40 euro draagkrachtkorting. Studiebeurs nodig? Lees hier meer over.