Over het Athena College


Het Athena College voor Paganisme is onderdeel van spiritueel centrum De Oude Wegen (de "DOW" aan de rechterkant van ons symbool). De Oude Wegen vind je hier: www.centrumdeoudewegen.nl

Het doel van het Athena College is om spiritueel / Pagan onderwijs te bieden, schriftelijk via e-mail of via post, voor een relatief laag tarief en voor iedereen toegankelijk.

We bieden twee complete schriftelijke opleidingen, en we bieden lessen per onderwerp. Het komt vaak voor bij mystieke / Pagan opleidingen dat er (veel) vakken zijn die de student al bekend zijn. Onze opleiding Animysticus bieden we daarom ook in losse onderwerpen aan, het zogeheten "Onderwijs per Onderwerp". Je koopt de lessen per onderwerp en wij sturen je de lessen gebonden als boekje per post of als PDF per e-mail. Op die manier stel je zelf je opleiding samen.

Je zit niet aan de schriftelijke opleidingen of het Onderwijs per Onderwerp vast. Je kan je elke maand aanmelden of afmelden voor de schriftelijke opleidingen en in het Onderwijs per Onderwerp kies en betaal je enkel voor het onderwerp dat je wil volgen.

De meeste lessen zijn door Oriana van Tergouw geschreven, maar er zitten ook lessen bij van andere docenten. De docent van een bepaald onderwerp staat bij de les geschreven. Op de faculteit pagina vind je je docent en hoe je contact kan opnemen met hem of haar. Je kan altijd terecht met vragen of om het over de lessen te hebben.

 

De Godin Pallas Athena


De Godin Pallas Athena is de Oud-Griekse Godin van de kunsten, de wijsheid en de strijd. Haar Romeinse naam is Minerva. Pallas Athena representeert helderheid van geest, kalmte in discussie en de elementen Lucht en Ether. 

De uil van wijsheid, kennis en scherpzinnigheid vergezeld Pallas Athena overal. Deze uil vind je terug in het symbool van het Athena College.

Wikipedia

Over de docenten


Oriana van Tergouw - Herborist, docent en rectrix. 

Luut Sixma - Docent astronomie

Samantha - Docente edelstenen