De Kruidenwegen schriftelijk

De basis van kruidengeneeswijzen in een schriftelijke cursus

Wat leer je

De lessen zijn in drie delen verdeeld:

  1. Lessen
  2. Kruiden, verwerking en recepten
  3. Pathologie (ziekteleer)

Je krijgt aan het begin van de cursus dan ook drie mappen. In de lessen gaat het over de verschillende orgaanstelsels, zoals de spijsvertering en de luchtwegen. Bij kruiden, verwerking en recepten behandelen we gemiddeld twee kruiden per maand (waarvan je de zaden meekrijgt), geven we lessen over vermeerderen, verzorgen, drogen, etc., en geven we kruidenrecepten mee. Zo maak je je eigen zalf, maceraat, crème, tandpasta, enzovoorts. De ingrediënten van de recepten die moeilijk verkrijgbaar zijn krijg je mee in het pakket.

Ziekteleer, of te wel, pathologie, krijg je tijdens de lessen. Zo behandelen we allerlei darmproblematiek en maagaandoeningen bij de spijsvertering. Je krijgt ook een map waarin je makkelijk kan opzoeken welk kruid bij welke aandoening het beste werkt.

Je kan na 10 maanden beslissen of je door wilt met de verdiepingscursus van 6 maanden.

 

Studiebelasting

De studiebelasting is afhankelijk van de tijd die je hebt. Je kan eenmaal per maand de opdrachten maken, of eenmaal per week. Je kan alle opdrachten aan het einde van de studie inleveren of maandelijks. Je kan zelfs beslissen de opdrachten niet te maken. Een certificaat aan het einde van de studie vereist wel het inleveren van alle opdrachten.

 

Kosten

35 euro per maand of 330 euro in één keer. Draagkrachtkorting in overleg.

Eenmalig 15 euro aan het begin van de opleiding voor het lespakket.

 

Hiervoor krijg je:

Maandelijks een goed gevuld, leuk en uitdagend pakket met lessen (zie bij ‘wat leer je’), ingrediënten voor je recepten en zaden van kruiden.

Niet elke maand is hetzelfde wat betreft de hoeveelheid items in je pakket. Soms zit er bij een maand onderdelen die een hogere inkoopprijs hebben dan bij andere onderdelen van andere maanden. Wat de waarde van het pakket betreft is elke maand gelijk.

 

Je kan de opleiding combineren met Animysticus, hoewel de studiebelasting daarmee behoorlijk omhoog gaat. Je betaald, uiteraard, enkel eenmaal verzendkosten. Let op: als je woonachtig bent in België verzenden we niet beide lespakketten in één zending i.v.m. de verzendkosten. We versturen één van de pakketten de maand erop.